Horta – Oostende dag 3

Bart vloog op 28 mei weer naar huis gezien hij op 2 Juni weer aan het werk moet. De blog wordt tot Oostende overgenomen door de deliverycrew die de Maeva na zijn omzwerving op de Atlantische Oceaan en Caraibische zee weer naar huis brengt. Het gaat om schipper Jérome Vancoillie, Jean Boels, Bernard Debouvrie en Van de Velde (R)ik.

Vandaag kwam er uiteindelijk wat wind aanzetten. Van een 15-20 knopen in de voormiddag tot een 25-27 knopen in de namiddag. De gemiddelde dag snelheid ging omhoog. We zitten nu ongeveer op de hoogte van Cabo Finisterre, al zitten we wel nog een flink eind op de Atlantische oceaan. Het plan is om de noordelijke koers die we de vorige dagen gevaren hebben te verleggen naar 070 in de loop van de avond of morgenvroeg. We sturen dan aan op Bishop rock een plaats net ten Zuiden van de Scilly eilanden op het zuidwestelijke punt van Groot-Britannië. In Falmouth “even” verder, plannen we de eerste keer aan land te gaan.

De weerberichten voorspellen weer luwtes in de loop van vannacht en morgen dus laten we berekeningen van tijdstip van aankomst nog uit. Eten, drank en sfeer genoeg aan boord om het nog dagen uit te houden.

De vislijn is afgetrokken niettegenstaande de combinatie tot 20 kg kon verdragen volgens de verkoper in Horta. Maar véél groter past toch niet in onze pan ;-). Er zwemt er dus eentje rond met een piercing.

We hebben het ritme van de oceaan te pakken. We koken, lezen en rusten tussen de wachten door. We zijn met vier en lopen elk om beurt 2 uur wacht. Voor mij is dat van 0000-0200, van 0800-1000 en van 1600-1800. Telkens zit er dus 6 uur tussen. Onze virtuele 5de man, de automatische piloot, maakt het leven makkelijk, op een lijn sturen als die kan niemand beter uit de losse pols.

Grtz, (R)ik en Co

Dit bericht werd geplaatst in Azoren, Spanje, Transat, vissen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Horta – Oostende dag 3

  1. Josette zegt:

    Hello jolly good sailors, hier in klein Belgie zomert het.
    Zie dat het jullie goed gaat en hopelijk de wind jullie wat beter gezind zal worden.
    Mijn zus vroeg mij Jerome te melden dat zijn vriend “Pierre” zijn vinger (denk pink die werd gerecupereerd ) verloor tijdens terugvaart Ramsgate-Oostende en met seaking werd opgepikt en
    geopereerd werd in Gent.
    Anders geen spectaculair nieuws meer.
    Grtjes
    JoJo

Plaats een reactie